:: Izjava o privatnosti

 

  • stroGo ITT d.o.o. je vlasnik web stranice strogo.hr (u nastavku „web stranica“).
    Izjava o privatnosti iskazuje brigu o privatnosti naših korisnika (u nastavku “Korisnici”) te informaciju o načinima prikupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.
  • Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako prikupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo osobne podatke Korisnika.

 


:: Prikupljanje podataka

 

  • stroGo ITT d.o.o.  s registriranim sjedištem u Siget 16F, 10020 Zagreb, Hrvatska, je voditelj obrade vaših osobnih podataka.
    Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke Korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.
  • Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.
  • Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.
  • Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.
  • Osobne podatke Korisnika stroGo ITT d.o.o. prikuplja samo kada nam ih Korisnik svojevoljno ustupi.
  • Podatke o Korisniku zadržavamo tek kada isti ispuni obrazac privole ili odgovarajući dokument kojim izjavljuje suglasnost.
  • Potrebno je napomenuti da se određene informacije i podaci mogu automatski prikupljati pristupom Internet serveru ili korištenjem „kolačića“.

 


:: Obrada i zaštita podataka

 

  • Podatke dobivene o Korisniku koristimo u navedene svrhe:
    • Radi poboljšanja naše web stranice – trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobijamo od naših posjetitelja;
    • Za informiranje o važnim tehničkim i sigurnosnim detaljima vezanim uz uvjete poslovanja, novim i akcijskim proizvodima te unaprijeđenje obostranog poslovnog odnosa;
    • Za potpuno ispunjenje poslovne obveze (knjigovodstvo i dostava).
  • Za kontakt radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima Korisnik se može u bilo kojem trenutku obratiti na info@strogo.hr

 


 :: Poveznice s trećim stranama

 

  • Pristup bazi Korisnika s osobnim podacima Korisnika stroGo ITT d.o.o. nemaju druge tvrtke.
    U slučaju izmjene ovog statusa, ista će ovdje biti detaljno opisana, a Korisnici pravovremeno obaviješteni.
  • stroGo ITT d.o.o. se obvezuje štititi osobne podatke Korisnika u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Korisnika (osim osnovnih podataka nužnih poslovnim partnerima za knjigovodstvene svrhe te eventualno izvršenje dostave kupljenog proizvoda).
  • Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Korisnika.
  • Korisnik u svakom trenutku ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

 


 :: Zaštita podataka Korisnika

 

  • stroGo ITT d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima Korisnika prikupljajući isključivo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje poslovne obveze; redovito omogućava izbor o uporabi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za eventualne tehničke ili marketinške obavijesti.
  • Svi se podaci o Korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za ispunjenje poslovne obveze.
  • Djelatnici stroGo ITT d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
  • Ove Internet stranice poduzimaju sve mjere kako bi zaštitile podatke o Korisniku.
  • Povjerljivi podaci prilikom ispunjavanja online obrazaca na našim stranicama (poput osobnih podataka) su šifrirani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL).
    Tijekom boravka na zaštićenoj stranici ikona lokota na dnu Internet pretraživača poput Internet Explorera, Netscape Navigatora ili u adresnoj traci drugih internet browsera je zaključana, za razliku od otključane ili otvorene ikone prilikom uobičajenog pretraživanja stranica.
    Osim SSL šifriranja radi zaštite podataka o korisnicima na Internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line.
    Pristup svim podacima o našim Korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima imaju samo djelatnici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.
  • Sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim Internet stranicama možete poslati elektronskom poštom na: info@strogo.hr.

 


 :: Pohrana i rok čuvanja podataka

 

  • Osobni podaci su digitalno kriptirani i pohranjeni u bazama podataka na sigurnoj lokaciji.
  • Pohranjeni podaci nisu i neće biti prenešeni ili pohranjeni u državama izvan Europske Unije.
  • Osobne podatke Korisnika čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja međusobnog poslovnog odnosa.
  • Osobne podatke dobijene u poslovne ili kontaktne svrhe redovito brišemo nakon 12 mjeseci od dana primitka istih, osim u slučaju pisanog odobrenja Korisnika za korištenje istih u sljedećem 12-mjesečnom razdoblju.
  • Osobni podaci koji se više ne koriste uništavaju se na siguran način.


 :: Prava pojedinaca (Korisnika)

 

  • Želi li Korisnik znati posjedujemo li i obrađujemo njegove osobne podatke, ili ako želi pristupiti svojim osobnim podacima kojima raspolažemo, zahtjev je moguće poslati na kontakt info@strogo.hr. Udovoljit ćemo tom zahtjevu besplatno.
  • Korisnik može zahtijevati dodatne informacije o:
    • svrsi obrade podataka (isključivo analiza poslovanja, planiranje obveza, optimizacija poslovnog plana ili dostave),
    • kategorijama osobnih podataka pod obradom (isključivo Korisnici i Dobavljači);
    • tko je još izvan naše tvrtke primio osobne podatke Korisnika od nas i zašto (uglavnom naš knjigovodstveni servis, Pošta i dostavne službe);
    • koji je izvor osobnih podataka (ako nam nisu izravno ustupljeni);
    • koliko dugo ćemo čuvati podatke (nazivno 12 mjeseci od primitka).
  • Korisnik ima pravo na ispravak netočnih osobnih podataka. Korisnik može, uz određene iznimke, zatražiti brisanje svojih podataka ili prestanak njihove obrade. Može se tražiti prestanak uporabe osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga.
  • Korisnik ima pravo poslati pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka ako nije zadovoljan načinom postupanja s osobnim podacima.
    Ako je tehnički izvedivo, na temelju zahtjeva Korisniku šaljemo njegove osobne podatke ili ih prenosimo izravno na drugog voditelja obrade.
  • Ako zahtjevu za uvid u osobne podatke ne možemo udovoljiti u razumnom roku, obavijestit ćemo Korisnika o datumu kada će to biti izvedivo.
  • Ako iz nekog razloga ne možemo ispuniti ovaj zahtjev, poslat ćemo Korisniku objašnjenje i odgovarajuće obrazloženje.

 


 :: Izvještavanje o povredi osobnih podataka

 

  • Povreda osobnih podataka predstavlja narušavanje sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.
  • U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Korisnika i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, mogućem utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.
  • Obavijest o povredi Korisniku se ne šalje u slučaju:
    • ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljivim bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
    • ako smo poduzeli dodatne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
    • ako bi to iziskivalo neopravdano zahtjevan zahvat (u tom slučaju Korisnika obavještavamo putem sredstava javnog obaviještavanja ili sličnog jednako učinkovitog medija).

 


 :: Vaša privola

 

  • Uporabom ove web stranice Korisnik daje privolu na opisanu postojeću politiku privatnosti, odnosno prihvaća je.
  • Korisnik zadržava pravo prigovora i prijedloga unaprijeđenja postojeće politike privatnosti.

 


 :: Promjene naše politike privatnosti

 

  • U slučaju promjena naše politike privatnosti Korisnike obavještavamo o tome na ovoj stranici uz ažuriranje datuma izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.
  • Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 26. svibnja 2018. godine.

 


 :: Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

 

  • U bilo kojem trenutku Korisnik može poslati pritužbu na našu i/ili na adresu nadzornog tijela u vezi našeg skupljanja i obrade njegovih osobnih podataka.
    U Republici Hrvatskoj pritužbu se podnosi na Agenciju za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

 :: Što su kolačići [cookies]?

 

  • Kolačić je informacija koju na računalo posjetitelja sprema posjećena web stranica. Kolačići obično spremaju postavke posjetitelja, postavke web stranice, kao što su preferirani jezik ili adresa. Sljedeći put kada posjetitelj otvori istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama posjetitelja.
  • Dodatni primjeri informacija o korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji Korisnike vode do naše stranice, IP adresa posjetitelja, informacije koje se skupljaju putem kolačića te podaci uređaja posjetitelja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.
  • Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je ime posjetitelja ili adresa e-pošte).
    Ova informacija može biti spremljena jedino ukoliko posjetitelj to omogući – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im posjetitelj nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu posjetitelja. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive posjetitelju.
  • Postavke internetskog preglednika posjetitelj može promijeniti i tako sam izabrati želi li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, te pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

 :: Koristimo li kolačiće i zašto?

 

  • Privremeni kolačići ili kolačići sesije (Session Cookies) uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika.
    Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, a koriste se radi omogućavanja pristupa sadržaju, ostavljanja komentara i slično.
    Ovo je tip kolačića koji koristimo isključivo u tehničko-sigurnosno-analitičke svrhe.
  • Trajni ili spremljeni kolačići (Persistent Cookies) ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se posjetitelj ne mora prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Trajni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.
    Ova informacija je anonimna – individualni podaci korisnika nisu vidljivi.
    Za sada NE koristimo trajne kolačiće, o eventualnoj izmjeni ovog statusa posjetitelji naših stranica biti će odmah upozoreni na odgovarajući način, a ista će biti evidentirana i na ovom mjestu.
  • Više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, detaljnije je opisano na allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu.
  • Želite li onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim web smjestima, posjetite web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Sva pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz navedenu politiku o kolačićima su dobrodošli te ih možete uputiti na adresu stroGo ITT d.o.o., Siget 16F, 10020 Zagreb, Hrvatska, ili na adresu e-pošte info@strogo.hr

:: Obrazac Privole

 

Obrazac je izrađen kako Vam bi na najjednostavniji način omogućio propisano iskazivanje suglasnosti o primitku informativnih sadržaja poslanih od strane stroGo ITT d.o.o. putem e-pošte.

Ovdje se radi isključivo o tehničko sigurnosnim informacijama vezanim uz zajedničko poslovanje, te o eventualnim povremenim ponudama za koje smatramo da biste mogli biti zainteresirani!

Jednostavno ispunite obvezna polja te po nahođenju dopišite komentar u poruci i pošaljite!

Vaši će podaci biti obrisani nakon 12 mjeseci, odnosno ranije, u slučaju ponovnog ispunjavanja ovog obrasca s oznakom “NE“.

Vaši će podaci biti produljeni za sljedećih 12 mjeseci u slučaju ponovnog ispunjavanja ovog obrasca s oznakom “DA“.